Ai puțin timp la dispoziție, dar poftă de ceva proaspăt și bun? Rețeta asta e perfectă: paste cremoase cu lămâie și dovlecel, ușor de preparat, cu ingrediente simple și un gust care o să te surprindă.
Paste cremoase cu lămâie și dovlecel
eggAi nevoie de:
- 170g paste
- 1 dovlecel mediu
- 1 ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri de ulei
- 200ml smântână de gătit
- 80g parmezan ras
- Coaja de la o lămâie
- Sare, piper, fulgi de chilli
- Câteva frunze de busuioc proaspăt
Paste cremoase cu lămâie și dovlecel

cookieMod de preparare:
Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, călește ceapa roșie tăiată mărunt în ulei încins. Adaugă usturoiul tocat, iar după un minut, dovlecelul tăiat bastonașe. Lasă-l câteva minute la foc mediu pentru că trebuie să fie ușor rumenit, dar să-și păstreze textura crocantă.
Adaugă smântâna de gătit, parmezanul, condimentele și coaja de lămâie. Amestecă bine și lasă sosul să se lege pe foc mic, 2-3 minute. Încorporează pastele și puțină apă din cea în care au fiert, apoi mai lasă totul pe foc 2-3 minute. La final, adaugă frunzele de busuioc.
infoSfatul Pufina:
Pe tot parcursul gătitului, nu uita că ai lângă tine cel mai bun ajutor de bucătar: șervețelele faciale Pufina Select. Puternice și fine, nu o să le scape nimic.
Când sosul sare sau blatul se umple de firimituri, Pufina e acolo. Alături de noi, curățenia este floare la ureche.